Magyar kézműves méhviaszos élelmiszercsomagoló, amely tökéletes alternatíva alufólia és folpack helyett. Magyar termelői méhviaszt tartalmaz, amelynek köszönhetően friss marad a benne tárolt étel. Csomagolhatsz bele sajtot, pékárut, szendvicset, gyümölcsöt, zöldséget, de edények lefedésére is használhatod a hűtőben.
Miért használj méhviaszos ételcsomagolót?
A hulladékcsökkentés jegyében készítettem ezeket a méhviaszos élelmiszercsomagoló kendőket, ugyanis szuperül helyettesítik az alufóliát, folpackot és egyéb műanyagcsomagolásokat. Használatukkal nem termelsz szemetet, hosszútávon felhasználhatod őket újra és újra. Magyar termelői méhviaszt tartalmaz, amely vízlepergető és baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik, kiválóan alkalmas élelmiszer tárolására, frissentartja azt. Az ételcsomagoló élettartama függ a használat gyakoriságától és a gondosságtól, de akár fél évig is használhatod.
Tipp: A csomagoló kendő élettartamát meghosszabbíthatod, ha 2 sütőpapír közé teszed és átvasalod kicsit, ekkor ugyanis “felfrissül” a méhviasz! Fontos, hogy csak gondosan megtisztított viaszos kendővel próbáld ki ezt a tippet: langyos, enyhén mosogatószeres vízben mosd meg a kendőt, alaposan öblítsd le, majd hagyd megszáradni, és utána vasald át.
Hogyan használd a méhviaszos csomagolót?
Szinte bármilyen élelmiszert belerakhatsz, például sajtot, zöldségeket, gyümölcsöket, szendvicset, pékárut, de használhatod edények letakarására is a hűtőben.
Az ételcsomagoló a kezed melegétől puhulni fog, így könnyedén rá tudod simítani az edényekre, vagy pedig becsomagolhatod az ételeket. A méhviasz a melegtől kicsit ragadós lesz, felveszi azt a formát amit megkövetelsz.
Amikor véglegesen elhasználódott, csak tedd a komposztálóba.
Nézd meg ezt a videót, amiben bemutatom, hogyan is használd a méhviaszos csomagolót!
Hogyan tisztítsd a méhviaszos csomagolót?
A méhviaszos élelmiszercsomagoló tisztítása nagyon egyszerű, csak tartsd a csap alá és mosd meg hideg max langyos vízzel, vagy pedig töröld le nedves kendővel. Arra vigyázz, hogy ne legyen meleg vagy forró a víz, legfeljebb kézmeleg, ugyanis szobahőmérséklet felett elkezd olvadni a méhviasz! Ha nagyon piszkos, enyhe környezetbarát mosószeres, langyos vízbe mossuk meg a kendőt.
Hogyan ne használd?
Nem szabad mosógépben, illetve forró vízzel mosni, vasalni és semmilyen egyéb magas hőmérsékletnek kitenni! Nem alkalmas forró ételek, hal és nyers hús tárolására! Kerülni kell az alkohollal való érintkezést is. Nagyon zsíros ételek tárolására nem ajánlott.
Összetétel: 100% pamutvászon (Oeko Tex Standard 100 tanúsítvánnyal rendelkezik), magyar termelői méhviasz
Tárolás: hűvös, fénytől védett helyen
3 darabos szett
Méretek: S: 20×20 cm M: 20x30cm L: 30x40cm
A webshopban kapható több mintában öko ételcsomagoló kendő, ráadásul textil edényfedő is, ami ugyancsak tökéletesen helyettesíti az alufóliát, folpackot!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.