Még emlékszem amikor berobbant a divatba a kenyeres zsák és kettesével vették az emberek. Covid idején nagy népszerűségnek örvendett, amikor is sokan otthon sütöttek kenyeret – és ehhez kerestek praktikus tárolási lehetőséget ami minél tovább frissen tartja a finom házi kenyeret. Na de nemcsak ezért szeretik annyira, nézzük is, mire jó még:
A textil kenyeres zsák egyik jó tulajdonsága, hogy segít frissen tartani a pékárukat. A belseje lélegző anyagból készült, ami lehetővé teszi a levegő áramlását, miközben megakadályozza a kenyér kiszáradását. A „titok” amitől jobb egy sima vászonzsáknál, az a speciális, penészálló, letörölhető belső anyaga, amit PUL anyagnak hívunk. PUL anyagból is sokféle kapható a kereskedelemben, többféle terméket is gyártanak belőle, vízhatlan tulajdonsága révén nagyon praktikus. Vásárlás előtt mindenképp érdemes utánanézni, hogy az adott frissentartó zsák élelmiszerbiztos PUL anyagból készült-e! Ezek ugyanis laboratóriumban bevizsgált, BPA mentes, az európai szabályoknak megfelelően biztonsággal érintkezhetnek élelmiszerrel. Én kizárólag élelmiszerbarát PUL anyagból készítem a termékeimet, hiszen a minőség elsődleges szempont!

A másik előnye a kenyértartó zsáknak, hogy mosható, ezáltal újra felhasználható, több éven át! Használatával csökkenthetjük a háztartási hulladékot – gondolj csak bele mennyi műanyagzacskótól ment meg. 🙂
De mi a baj műanyagzacskókkal?
A műanyagzacskók és az egyszer használatos csomagolóanyagok jelentős része használat után rögtön megy is a szemétbe. Nagyon rövid ideig használjuk őket, cserébe több száz év alatt sem bomlanak le, csak kisebb darabokra “esnek szét”. Ezeket a műanyagokat legtöbbször újra sem hasznosítják, hanem a lerakóba kerülnek, vagy még rosszabb esetben az óceánokba, természetbe, ahol akár állatok halálát is okozhatják. A természetbe kikerülő műanyag nem csak az állatok elpusztulása miatt jelentős probléma, hanem azért is, mert a mikroműanyagok bekerülnek a táplálékláncba is, végső soron az élelmiszereinkbe, ivóvizeinkbe.

Nem utolsó sorban, azon kívül hogy praktikus kis zsák, még a konyhád csinos kiegészítője is lehet. Termékeim szívvel-lélekkel készülnek többféle design-ban és mintában, ezért tuti találsz olyat köztük, ami beleillik az otthonod stílusába. 🙂
Melyik kenyeres zsákot válasszam?
Biztos észrevetted már, hogy a termékeim között többféle típusú kenyeres zsák is található. Nekem mindegyik típusból van természetesen itthon sajátom, és az az igazság, hogy nem tudtam dönteni, melyik a legjobb, ezért a webshopban is elérhető mindegyik fajta. A pamut szalagosak szerintem nagyon elegánsak és jól mutatnak a konyhába, míg a zsinóros kenyérzsákok nagyon praktikusak és többféle feladatot is ellátnak. Ha te sem tudod eldönteni, melyik lenne a neked való, olvass tovább!
Ha elegáns kiegészítőt keresel a konyhádba
Ha a letisztult, elegáns vonalat szeretnéd követni a konyhádban, a pamut szalagos frissentartókat ajánlom a figyelmedbe. Ajándékötletnek is szuper, legyen szó szülinapról, anyák napjáról vagy karácsonyi meglepetésről. Ha van valaki a családba, aki szeret sütni-főzni, jobb ajándékot nem is kaphatna.

Ha a praktikusság az elsődleges szempont
Ha szereted a praktikus, 2in1 megoldásokat a hétköznapokban, akkor nézd meg a zsinóros frissentartókat! Ezek nem csak az otthoni tárolásban lesznek a segítségedre, de bevásárláshoz is nyugodtan magaddal viheted – hiszen ugyanúgy funkcionálnak, mint egy nagyméretű bevásárló zsák. Tedd ebbe a frissensült kenyeret vagy zsemléket és mondj búcsút a műanyagzacskó tépkedésnek.

Remélem segítettem eligazodni a kenyeres zsákok között ezzel a blogcikkel. 🙂 Ha bármi kérdésed lenne, keress nyugodtan telefonon vagy emailben.
Szép napot,
Andi